Novice

NPK - 20 let delovanja certifikatnega sistema v Sloveniji

Objavljeno 27.11.2020

Okroglo obletnico delovanja sistema nacionalnih poklicnih kvalifikacij (NPK) v Sloveniji bo Center RS za poklicno izobraževanje obeležil s spletnim dogodkom, kjer bo uradno in v živo predstavljena vsebinsko in tehnično prenovljena spletna stran Nacionalnega informacijskega središča (NRP) za poklicne kvalifikacije. Spletna stran predstavlja pomembno in osrednjo stično točko vseh informacij, ki nastanejo znotraj sistema NPK. Na dogodku, ki ga bo povezoval Boštjan Gorenc – Pižama, nas bodo preko video posnetkov nagovorili in pozdravili različni ključni deležniki v poklicnem in strokovnem izobraževanju.

Nacionalna poklicna kvalifikacija je formalno priznana usposobljenost za opravljanje poklica in je namenjena pretežno odraslim, ki so si v življenju na kakršen koli način pridobili delovne izkušnje, znanja in poklicne kompetence ter si želijo, da bi  te bile tudi ovrednotene in javno priznane. Spletna stran NRP predstavlja prvi kontakt za vsa vprašanja, ki se nanašajo na nacionalne poklicne kvalifikacije ter nudi informacije o poklicnih standardih, katalogih standardov strokovnih znanj in spretnosti in postopkih preverjanja in potrjevanja nacionalnih poklicnih kvalifikacij. Tako za svetovalce, izvajalce, komisije kot tudi za kandidate, pa je NRP osnovno orodje v procesu certificiranja predhodno pridobljenega znanja.

 

Zaupanje v certifikatni sistem in verodostojnost podeljenih certifikatov o NPK je izrednega pomena, ker posamezniku omogoča pot vseživljenjskega učenja, na kateri se upoštevajo in priznavajo znanja, spretnosti in kompetence, ne glede na načine in učna okolja, v katerih so bila pridobljena. Izkažite svoje zaupanje  in se udeležite spletnega dogodka ob praznovanju 20 let delovanja NPK, ki bo 10. 12. 2020 ob 10. uri na Facebook strani CPI.


Nazaj na vse novice in dogodke

Vaš brskalnik je zastarel!

Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov.